Υλικά για 4 άτομα
• 500γρ μανιτάρια πλευρώτους
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 2-3 κυβάκια σκόρδο σε σκόνη
• αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη Για τη σως balsamico
• 4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
• 3 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι. Κόβουμε το χοντρό μέρος της βάσης. Τα αλείφουμε με το λάδι και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά, πασπαλίζουμε με την ρίγανη και με το σκόρδο σε σκόνη (και από τις δυο πλευρές).
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι τα υλικά για τη σος εκτός από το λάδι και χτυπάμε καλά με το μιξεράκι του καφέ. Όταν λιώσει τελείως το μέλι προσθέτουμε και το λάδι και χτυπάμε καλά μέχρι να πήξει η σως.
Σερβίρουμε βάζοντας τα μανιτάρια σε μια πιατέλα, περιχύνουμε τη σως και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό.