Thumbnail

Μανιτάρι

Μανιτάρι ονομάζεται κοινώς το ορατό μέρος πολυκύτταρων μυκήτων με τη χαρακτηριστική, συνήθως ομβρελοειδή μορφή.
Thumbnail

TITLOS TEST

TITLOS TESTTITLOS TESTTITLOS TESTTITLOS TESTTITLOS TESTTITLOS TESTTITLOS TESTTITLOS TESTTITLOS TESTTITLOS TEST
Thumbnail

“Χόρτα,……φάε όσα θες, Μανιτάρια, όσα ξέρεις”

Τα μανιτάρια, θεωρούνται όπως όλοι οι μύκητες, το "βιολογικό εργαστήριο διάσπασης-αποδόμησης των οργανικών ουσιών της φύσης".
Thumbnail

Τα ελληνικά μανιτάρια

Είναι εξαιρετικά σε γεύση αλλά και πλούσια σε διατροφική αξία. Γνωρίστε τα βρώσιμα μανιτάρια, που φύονται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, και μάθετε πώς θα φτάνουν καλύτερα στο πιάτο σας.
Thumbnail

Τα σημαντικότερα ελληνικά βρώσιμα μανιτάρια

Μορχέλα (Morille ή Morel ή Morchella sp.) Κέρας της Aμαλθείας (Trompettes des morts) Τρούφα (το αρχαιοελληνικό ύδνον) Κανθαρέλλα (Chanterelle ή Cantharellus cibarius) Αμανίτης καισαρικός (Αmanita caesarea) Portobello Βασιλομανίταρο (Cepe ή Porcini ή Boletus edulis) Ασπρομανίταρο (Agaricus bisporus)