Η καλλιέργεια των μανιταριών πραγματοποιείται σήμερα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με συγκεκριμένη διαδικασία.

Σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξή τους είναι το σκοτάδι, η θερμοκρασία και η υγρασία του περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου, η καλλιέργεια πραγματοποιείται σε σκοτεινές αίθουσες, με θερμοκρασία 10-18ο C και αρκετά υγρό περιβάλλον ( 70-80%). 

Αρχικά τοποθετείται το θρεπτικό υλικό, που αποτελείται από κοπριά και άχυρα ανακατεμένα. Το υλικό αυτό πρέπει να παραμείνει για περίπου έναν μήνα σ' αυτές τις συνθήκες, τοποθετημένο σε στρώματα πάχους 15-30 εκ., τα οποία βρέχονται και πιέζονται συνεχώς, προκειμένου να γίνουν συμπαγή. Μέσα σ' αυτά, σε βάθος 5 εκ. τοποθετούνται τα μικκύλια, που θα παραμείνουν εκεί μέχρι τη συγκομιδή τους, δηλαδή 5-6 εβδομάδες αργότερα.